קבוצה חדשה של פרויקט הנרטיבים – למורי ומורות דרך

קבוצה חדשה של פרויקט הנרטיבים – למורי ומורות דרך2021-10-04T10:47:51+03:00

אנחנו פותחים קבוצה נרטיבים חדשה – למורי ומורות דרך

חוויית הלמידה במפגשים מתבססת על שילוב בין מידע לאומי-היסטורי ובין הסיפור האישי והמשפחתי של המשתתפים

אודות פרויקט הנרטיבים

בני האדם נולדים עם רצונות, שאיפות ומשאלות, אותם הם מבקשים להגשים. אלא שבחברות הנמצאות בסכסוך מתמשך, רצונות ושאיפות אלו נקבעים במידה רבה על ידי הנרטיב של הקהילה אליה נולד האדם. סיפורה של הקהילה, תפיסותיה ואמונתה הם אלו אשר מכתיבים במידה רבה את מקומו ותפקידו.
הנרטיבים אליהם אנו נולדים נתפסים בעינינו כאמת, וגורמים רבים פועלים לכך שכל צד בסכסוך יכיר רק את הסיפור שלו, את הטרגדיות שלו. המרחק הפיזי והרגשי שבין שתי הקהילות המסוכסכות לא מאפשר לשמוע אחת את השנייה, לא מאפשר להכיר ולפגוש את ה”אחר”.
מתוך ההבנה הזו הקים פורום המשפחות השכולות את פרויקט הנרטיבים. בפרויקט זה אין אנו מבקשים למחוק או לאשר נרטיב כזה או אחר, אלא ליצור מסע בהיסטוריה האישית והלאומית של הצדדים, תוך כדי דיאלוג עמוק, כבוד והבנה כי בכל נרטיב אישי ולאומי טמונה אמת.
הפרויקט, שהחל בשנת 2010, מיועד לציבור הרחב ומפגיש קבוצות שונות של ישראלים ופלסטינים (15 ישראלים ו-15 פלסטינים בכל קבוצה, ובמפגשי הזום 12 ישראלים ו-12 פלסטינים) על מנת להכיר את הנרטיב האישי והלאומי של ה”אחר”, כצעד חשוב בדרך לפיוס בין העמים. כ-45 קבוצות כבר השתתפו בפרויקט (בין היתר התקיימו קבוצות לאנשי תקשורת, אנשי בריאות הנפש, אנשי חינוך, אמנים, פעילים חברתיים, אנשי רפואה, סטודנטים ועוד ועוד).

תאריכי המפגשים של הקבוצה

פעילות הקבוצה תתקיים (בזום) אחת לשבוע, בימי חמישי, בין התאריכים 7.10.21 ועד 16.12.21, בשעות 14:00-10:00.

* ההשתתפות בתוכנית מותנית בהשתתפות מלאה בכל 10 מפגשי התוכנית (7.10, 14.10, 21.10, 28.10, 4.11, 11.11, 18.11, 25.11, 9.12, 16.12).

במידה ויהיה אפשרי, נקיים מפגש סוף שבוע מסכם בבית ג’אלה ב-11-10 בדצמבר, במקום שלושת מפגשי הזום האחרונים.
בית ג’אלה נמצאת באזור C – אזור אליו יכולים ישראלים ופלסטינים להגיע ואנו מקיימים שם באופן קבוע פעילויות לישראלים ופלסטינים.

* ההשתתפות מיועדת למורי ומורות דרך, למדריכי טיולים ולמדריכי תיירים
* ההשתתפות אינה עולה כסף

* המפגשים יתקיימו בעברית וערבית עם תרגום סימולטני
* המשתתפים נדרשים להשתתף בכל המפגשים
* מספר המשתתפים בקבוצה זו מוגבל ל-12 ישראלים וישראליות ו-12 פלסטינים ופלסטיניות בלבד
* עדיפות תינתן למי שלא השתתפו בפרויקט בעבר

המעוניינים להצטרף לקבוצה מתבקשים לשלוח קורות חיים או רקע על עצמכם ועצמכן, בצירוף כמה מילים המספרות מדוע אתם ואתן מעוניינים ומעוניינות להשתתף.
את הבקשה יש לשלוח אל רקפת אנוך בכתובת האימייל: rakefet@theparentscircle.org
אתם מוזמנים גם להתקשר ל: 054-6969489, 03-5355089

לשאלות ובירורים נוספים

חוויית הלמידה במפגשי קבוצות הנרטיב מתבססת על שילוב בין מידע לאומי היסטורי ובין הסיפור האישי והמשפחתי של המשתתפים. הפעילויות כוללות הרצאות של היסטוריונים פלסטינים וישראלים בנושא הנרטיבים הלאומיים המקבילים, ימי סיור להיכרות עם הטראומות הלאומיות, במוזיאון “יד ושם” להיכרות עם נושא השואה ובכפר ליפתא שנהרס ב-1948 להיכרות עם הנכבה הפלסטינית, מעגלי שיח משותפים ועוד.
מנחי המפגשים הם חברי הפורום, ועל אף העיסוק בנושאים טעונים דואגים המנחים לייצר מרחב בטוח המאפשר לכלל המשתתפים לקיים דיאלוג אמפתי ומכיל, להיחשף למסרים של דיאלוג ושל פיוס שאותם מקדם פורום המשפחות, ולהבין את החשיבות בהכרה ב”אחר” ובנרטיב שלו בדרך לפיוס.

זהו מסע מורכב ומסובך, מלא כאבים ואתגרים.

סיור בכפר ליפתא – קבוצת ״צעירים״ של פרויקט הנרטיבים

משתתפי קבוצות הנרטיב מספרים

“ההשתתפות הייתה מרתקת. אני יוצאת עם רצון להמשיך מפגשים, עם תובנות והבנות שלא היו לי קודם.”
“לא דמיינתי שאני אשב עם ישראלי ואני אספר לו את הסיפור שלי והוא יקשיב לי. אני יוצא מפה עם מסר שאנשים שתמיד התייחסתי אליהם כאויבים יכולים להיות חברים.”
“עברתי חוויה משמעותית מאד. הכרתי אנשים נפלאים הן ישראלים והן פלסטינאים. התהליך שבו הייתי גרם לי לעשות חשיבה רבה עם עצמי לגבי כל סוגיית הסכסוך ואני יוצאת עם יותר אמון ביכולת לייצר דיאלוג עם הצד השני.”
“כל רגע במפגש היה משמעותי עבורי. העובדה שזו לי הפעם הראשונה להיפגש עם פלסטינים היא לבד חוויה מיוחדת.”

לקריאת התרשמויות נוספות של משתתפים בפרויקט


Loading...