יום האישה הבין-לאומי

יום האישה הבין-לאומי2021-03-07T10:38:48+02:00

מדי שנה מציינות נשות פורום המשפחות השכולות את יום האישה הבין-לאומי בשלל אירועים

לאורך השנים השתתפו מאות אנשים, ישראלים ופלסטינים, הקוראים לשינוי המצב הקיים ולמציאת פתרון לסכסוך

יום האישה הבין-לאומי 2021:  ״פרחים של תקווה ליום האישה״
24 נשים מפורום המשפחות השכולות, העניקו פרח מיובש לסגנית הנשיא האמריקאית, קמלה האריס, ליום האישה הבין-לאומי 2021.
כל אחת מהנשים הפלסטיניות והישראליות, ייבשה פרח בשם יקיריה שאבדו והדביקה אותו באלבום שנעשה בעבודת יד.
למחווה צורפה איגרת ובה הבעת תקווה שממשל ביידן יפיח רוח חדשה וישיב את ישראל והפלסטינים אל שולחן המשא ומתן.


יום האישה הבין-לאומי 2019:  ״ישראליות ופלסטיניות צועדות יחד – כי אפשר אחרת״

ביום שישי ה-8 למרץ, יום האישה הבין-לאומי, צעדנו קרוב ל-200 נשים פלסטיניות וישראליות (וגם מספר גברים) בשדרות רוטשילד בתל אביב, תחת הכותרת “ישראליות ופלסטיניות צועדות יחד כי אפשר אחרת“. היה מרגש לשמוע מסרים של פיוס ושלום בעברית ובערבית ולראות עוברים ושבים מקבלים פרחים מנשים פלסטיניות וישראליות עם המסר “עדיף לחלק פרחים לאנשים חיים מאשר להניח אותם על קברי המתים“.
התחנה הראשונה הייתה בכיכר הבימה, שם, מעל הבמה, דיברו שתיים מנשות הפורום, בושרה עוואד מבית אומר וענת מרנין מתל אביב.
את היום המרגש סיימו הצועדים בכיכר רבין, כאורחות של אוהל השלום של תנועת ״נשים עושות שלום״. המפגש הדגיש את המשותף ולא רק המפריד בין שתי הקבוצות.
האירוע הזה מהווה חלק מתהליך רחב בו משתתפות כ-40 נשים פלסטיניות וישראליות, חברות הפורום, בו לומדת הקבוצה את רזי הפיוס כבסיס לפעולת עומק משותפת. בהמשך נשתף בידע זה מעגלים נוספים בתוך הפורום ונפעל ליצירת השפעה על כל אחת מהחברות – הישראלית והפלסטינית.

יום האישה הבין-לאומי 2018:  ״שלא תצטרכי להיות חזקה״

פורום המשפחות השכולות הישראלי-פלסטיני רואה חשיבות גדולה בחיזוק קולן של נשים, ורואה בהן שותפות מלאות ומובילות בדרך לפיוס ולשלום.
כמו בכל שנה, גם השנה אנחנו מציינים את יום האישה הבין-לאומי, והפעם בסרטון מיוחד: ״שלא תצטרכי להיות חזקה…״
תודה רבה לשותפינו להפקה ולחברינו ממשרד הפרסום באומן בר ריבנאי.


יום האישה הבין-לאומי 2017: “שוברות את החומה בינינו”

פרי יוזמה של קבוצת נשות הפורום לציון יום האישה הבין-לאומי. האירוע התקיים ב- 10 במרץ 2017 בבית ג’אלה, ולקחו בו חלק מעל למאתיים נשים.
את האירוע פתחה סוהא אבו ח’דיר, אמו של הנער מוחמד אבו ח’דיר שנרצח ביולי 2014. סוהא הצטרפה לפורום המשפחות השכולות ובדבריה הציגה את סיפורה ואת מסר הפיוס שאותו בחרה להוביל.
בפאנל מיוחד שהתקיים תחת הכותרת “שלושה דורות של פיוס” הציגו שש נשים, ישראלית ופלסטינית מכל דור, ששכלו בן משפחה קרוב כתוצאה מהסכסוך, את הנסיבות אשר הביאו להצטרפותן לפורום המשפחות השכולות, כמו גם את התהליך שעברו בדרך להקדשת חייהן להפצת המסר הקורא לאי אלימות ולפיוס.
באירוע השיא של המפגש נבנה דגם של חומה באורך עשרה מטרים, עליו ריססו נשות הפורום כתובות גרפיטי. לאחר מכן הרסו הנשים את החומה כסמל לסירוב לכך שמישהו או משהו יחצוץ ביניהן או יעמוד בינן לבין הרצון לכבוד, חמלה ועתיד טוב יותר בשביל ילדיהן, וכסמל לרצונן המשותף להביא לסיום הסכסוך.
את המפגש המיוחד סיימו נשות הפורות בצעדה שקטה לעבר מחסום המנהרות הסמוך, ובסופה הדליקו נר לזכר כל הילדים, האחים, האחיות, ההורים והקרובים אשר איבדו את חייהם כתוצאה מהסכסוך.

יום האישה הבין-לאומי 2015: “ביחד בכאב, מאוחדות בתקווה”

אירוע שהתקיים בסינמטק תל אביב ב- 8 במרץ 2015, תחת הכותרת “אנחנו ששילמנו את המחיר הכבד ביותר, נותנות את קולנו לחיים”. לאירוע הגיעו מאות אנשים, ישראלים ופלסטינים, שבאו להכיר את הצד השני ולקרוא לשינוי המצב הקיים ולמציאת פתרון.
בפתיחת האירוע הוזמנו המשתתפים לחזות באנדרטה לקורבנות העתידיים של הסכסוך – מיצב חדש של פורום המשפחות השכולות, פרי עבודה משותפת עם משרד הפרסום באומן בר ריבנאי ובביצועה של האמנית גילי גודיאנו. דרך חורי הצצה המפוזרים על האנדרטה משתקפות מצבות הזועקות את זעקת קורבנות הסכסוך ומבקשות להגיד למתבוננים: “לא רוצים אתכם פה”.
המשתתפות קראו לנשיאים רובי ריבלין ומחמוד עבאס (אבו מאזן) לעשות כל שביכולתם בכדי להביא לחידוש שיחות השלום ולסיום הסכסוך.
באירוע השתתפה הזמרת דליה שחם, שביצעה את השיר “הליכה לקיסריה”, והזמרת מרים טוקאן, ששרה את שירו הידוע של ג’ון לנון, “Imagine”. באירוע זה ביקשו נשות הקבוצה להעלות את המודעות הציבורית לחשיבות הדיאלוג וההיכרות, לצורך בהבנה הדדית ופיוס ולהבנת התפקיד המשמעותי שיש לנשים בתהליך זה.

האנדרטה לקורבנות העתידיים של הסכסוך

Loading...