האנשים שמאחורי פורום המשפחות השכולות הישראלי-פלסטיני
ועד מנהל
אחמד אל-ג’עפרי: יו”ר הוועד המנהלי המשותף
יוסרה מחפוז
גאדה זומלוט
מרואן אלשעבי
טובה בוקסבאום
אסיה לירקן
עידו ארגמן
איתי שניר
ועדת ביקורת
צורית שריג
פריאל חורש-רוזן
עאדל אבו בדוויה
יוסף שטט
הצוות

אוסאמה אבו-עייאש
מנכ״ל שותף
אוסאמה מתגורר בבית אומר אשר בחברון. הוא נשוי ואב לחמישה ילדים, ובעל תואר בפסיכולוגיה.
אוסאמה איבד ארבעה מבני משפחתו בעקבות הסכסוך: סבו נהרג בשנת 1948, אביו נהרג בשנת 1982, אחד מגיסיו נהרג בשנת 2000 וגיס נוסף נהרג בשנת 2003.
אוסאמה הצטרף לפורום המשפחות השכולות בשנת 2003 ומייד החל לעבוד בפורום בהתנדבות. לאחר שש שנים החל לעבוד באופן רשמי כמתאם פרויקטים, תפקיד אותו ביצע במשך ארבע שנים, ולאחר מכן כמנהל הפרויקטים. בהמשך התקדם עד שהפך לאחרונה למנכ”ל משותף.
אוסאמה שואף לעורר את פעילויות הפורום ולממש את מטרותיו, שהחשובה בהן היא סיום הכיבוש, הפסקת ההרג ופעולות האיבה בשני הצדדים, והגעה להסדר מדיני באמצעות דיאלוג ופיוס.

יובל רחמים
מנכ״ל שותף
יובל היה בן שמונה כשאיבד את אביו, ביום השני של מלחמת ששת הימים. במשך שנים רבות האמין שכשיגדל תינתן לו ההזדמנות לנקום בערבים את מותו של אביו – אבל זה לא קרה.
עם הזמן הבשילה אצל יובל ההכרה שלא נקמה תשקיט את נפשו אלא פיוס וסיום הסכסוך ושפיכות הדמים.
יובל מכהן כמנכ”ל משותף של הארגון יחד עם אוסאמה אבו-עייאש. אל הפורום הוא הצטרף בשנת 2010, ולאורך השנים השתתף והנחה רבות מתוכניות הדיאלוג והמפגשים בין ישראלים ופלסטינים והציבור הרחב. כמו כן כיהן כיושב הראש הישראלי של הוועד המנהל.
בשנים האחרונות יובל מכהן גם כיושב ראש פורום ארגוני השלום הישראלי.
Photo: ©️ Andrea Sabbadini

רובי דמלין
דוברת וקשרי חוץ
רובי הצטרפה לפורום המשפחות השכולות הישראלי-פלסטיני לאחר שבנה, דיוויד, נהרג מירי של צלף פלסטיני. רובי היא הדוברת ומנהלת קשרי החוץ של הפורום.
רובי הייתה הבעלים של חברת יחסי ציבור מצליחה, עם לקוחות חשובים כמו הנשיונל ג’אוגרפיק, יוניליוור וערוץ ההיסטוריה.
רובי נולדה בדרום אפריקה וחיה כיום ביפו. בשנת 2015 היא נבחרה כאחת מחמישים הנשים המשפיעות במסגרת “נשים בעולם”, וקיבלה את פרס “נשים עושות שלום” מבית הספר על שם קרוק ללימודי שלום בסן דייגו. כמו כן, רובי היא גיבורת הסרט הדוקומנטרי זוכה הפרסים, “יום אחד אחרי השלום” (בימוי: ארז לאופר).
רובי מקדישה את חייה למסר הפיוס וההתנגדות לאלימות של פורום המשפחות השכולות הישראלי-פלסטיני.

מירה אדלשטיין
מנהלת המשרד ברמת אפעל ומתאמת פרויקטים
מירה אדלשטיין היא מנהלת המשרד ומתאמת הפרויקטים בסניף הישראלי של פורום המשפחות השכולות ברמת אפעל.
מירה הגיעה אל הפורום לאחר יותר מעשור של ניסיון בארגונים חברתיים הפועלים למען השלום, ובעבר אף עבדה עם ישראלים, פלסטינים וירדנים על סוגיות סביבתיות משותפות.
למירה תואר במוזיקה מבית הספר מאנס למוזיקה בניו יורק, שם התמחתה בנגינה על חליל, אך עם המעבר לישראל שינתה את תחום העיסוק שלה, מתוך צורך עז להיות חלק מהמאבק לצדק ושלום באזור.
מחוץ לשעות העבודה, מירה נהנית מזמן עם המשפחה, טיולים ונגינה.

רונית מאור
מנהלת חשבונות
יועצת מס ומנהלת חשבונות בכירה. בעלת ניסיון רב שנים בכל תחומי הנהלת חשבונות. מתמחה בתחום העמותות.
מלווה את העמותה שנים רבות. שמחה לתת את שירותי לעמותה, שמעצם פעילותה, דורשת עבודה מאוד מאתגרת ופתרונות יצירתיים.

נורה צ׳ונג
מנהלת פיתוח משאבים
נורה חיה בישראל מאז שנת 2012 ומתגוררת כיום ביפו. היא נולדה וגדלה לא רחוק מפילדלפיה, פנסילבניה, והיא בעלת תואר בגיאולוגיה ממכללת “ברין מאר”.
לפני שהצטרפה לפורום המשפחות השכולות ב-2022, עבדה נורה ב”רופאים לזכויות אדם ישראל”.
נורה בוגרת תנועת הנוער “הבונים דרור” והייתה גם חברה ב”דרור ישראל”, שם עבדה בתחום החינוך הבלתי פורמלי למעלה מעשור.

יואב פק
מנהל קשרי קהילה
יואב הצטרף לצוות בפורום אחרי שבע שנים כמנהל-שותף בעמותת הסולחה, המפגישה בין פלסטינים לישראלים לבניית סולידריות, אדם לאדם.
יואב הוא פסיכולוג ארגוני עצמאי, המתמחה בתוכניות מערכתיות לקידום ערך כבוד האדם, ועובד בעיקר בארגונים ציבוריים. במשך 15 שנים, היה חבר קיבוץ כפר הנשיא, ובנוסף לחקלאות וחינוך, שימש כחבר צוות המכון לפיתוח ארגוני של התנועה הקיבוצית.
יואב פעיל בתנועת השלום הישראלית במשך כ-40 שנה.
יואב אוהב לבקר אצל ילדיו ונכדיו בצפון ובדרום. הוא נהנה לכתוב בלוג אישי (ופוליטי), לנגן מוזיקה ולרוץ ביער ירושלים.

נאדין קומסייה
מנהלת פרוייקטים במשרד בית ג’אלה
נאדין מתגוררת בבית סאחור, נשואה ואמא לשלושה. נאדין נולדה בבית לחם אך גדלה בסנט לואיס, מיזורי, בארצות הברית, שם גם סיימה את לימודי התואר הראשון מנהל עסקים ותפעול, לקחה קורסים רבים בספרות השוואתית ותרבויות, ואף סיימה לימודי תואר משותף באופנה ועיצוב גרפי.
בשנת 2008 החליטה נאדין לחזור לעיר הולדתה וללמד נשים צעירות עיצוב אופנה.
מאז ומתמיד אחזה בנאדין התשוקה לתמוך באופן פעיל במאמצים להשגת שלום וצדק בפלסטין. תשוקה זו הביאה אותה לקחת קורסים וללמוד על הסכסוך הישראלי-פלסטיני, ובשנת 2014 אף להצטרף לצוות פורום המשפחות הישראלי-פלסטיני.
״אם ברצונך לכונן שלום עם האוייב שלך, עליך לעבוד איתו. לאחר מכן הוא הופך להיות השותף שלך.״ – נלסון מנדלה

רקפת אנוך
מנהלת פרויקטים במשרד ברמת אפעל
רקפת אנוך הצטרפה לפורום המשפחות השכולות בשנת 2010 בתפקיד מנהלת הפרויקטים הישראלית של הפורום.
לרקפת תואר ראשון במשפטים, מקצוע בו עסקה מספר שנים עד שהחליטה שהמקום הנכון עבורה הוא בעבודה בארגונים חברתיים.
רקפת הגיעה לפורום המשפחות לאחר ארבע שנים בתפקיד סמנכ”לית עמותת “אחת מתשע”, עמותה לתמיכה בנשים חולות סרטן שד, שם גם ניהלה פרויקט “שמירה והגנה על זכויות החולה” בו נעזרה בניסיונה המשפטי.
החיבור של רקפת לפעילות למען השלום החל כשהתגוררה למשך מספר שנים בארצות הברית, שם עבדה, בין היתר, כרכזת פעילות ב”בית שלום”, ארגון גג למספר ארגונים הפועלים למען סיום הסכסוך הישראלי-פלסטיני וקידום השלום.

מירוואט אל-עזאה
מנהלת המשרד בבית ג׳אלה ויועצת מדיה
מירוואט הצטרפה לצוות הפורום בשנת 2021, כמנהלת המשרד בבית ג׳אלה וכיועצת מדיה. היא נולדה בערב הסעודית, עברה לירושלים, שם סיימה תואר ראשון בספרות אנגלית ולמדה מולטימדיה וניהול משרד. באיטליה השלימה לימודי תואר שני בלימודי זכויות אדם ומדעי החברה.
מירוואט מביאה איתה 15 שנים של ניסיון בסיקור תקשורתי של הסכסוך הישראלי-פלסטיני, תוך התמקדות בצדדים האנושיים ובזכויות אדם. היא עבדה עם מספר גופי תקשורת שונים, מקומיים ובין-לאומיים. מירוואט מבקשת להביא לפורום מניסיונה בתחום.
מירוואט היא אמא אוהבת לשני ילדים נהדרים. היא אוהבת בעלי חיים וחשובה לה הדאגה לסביבה. בזמנה החופשי היא אוהבת לצלול, להתנדב במקלטים לחיות ולתרגל יוגה.

ליאת בולצמן
רכזת תוכניות נוער וצעירים
ליאת הגיעה לארגון אחרי כעשור של עבודה בארגוני חברה אזרחית בתחומים של חינוך, עבודה קהילתית, אקטיביזם וקמפיינינג.
במסגרת עבודתה הנחתה קבוצות דו-לאומיות בסדאקה-רעות, ושימשה כראש תחום אקטביזם ולאחר מכן מרכזת קהילתית באמנסטי אינטרנשיונל ישראל.
בשנים אלו ,כחלק מחייה ומעבודתה, השתתפה במאבקים רבים למען צדק חברתי וזכויות אדם לכולם, הייתה פעילה בלוחמים לשלום וליוותה בשנים האחרונות את נושא הפליטים ומבקשי המקלט בישראל ובעולם.
ליאת היא בעלת תואר ראשון בחינוך ותאטרון-מחול ותואר שני בעבודה סוציאלית וזכויות אדם מאוניברסיטת אליס סלומון בגרמניה.
לאחר סיום לימודיה בברלין החליטה לחזור לישראל מתוך שליחות ורצון להעמיק בעבודת הדיאלוג והפיוס, ולפעול למען סיום הסכסוך הישראלי-פלסטיני וקידום השלום.
ליאת היא אמא לילדה, מורה ליוגה, רקדנית ושחקנית ושואפת לחיות חיים קהילתיים ופוליטיים.

סלאם סביטאן
רכזת פרוייקטים במשרד בבית ג׳אלה
נשואה, מתגוררת בחלחול, פלסטין. סיימה את לימודי האוניברסיטה בחוג לספרות אנגלית. בעבר עבדה בתיירות, ולאחר מכן עבדה במגזר הפרטי בחינוך ילדים. מאז ומתמיד שאפה לעבוד בתחום ההומניטארי, זו אחת הסיבות לבחירתה ללמוד ספרות.
בזמן הלימודים התנדבה בארגונים שונים שעסקו ביישוב סכסוכים, ולמדה קורסים רבים שעסקו בטיפול באנשים עם צרכים מיוחדים. סלאם משתוקקת לקדם ולהפיץ את השלום והאנושיות בקהילה שמסביבה.
כתוצאה מכך ובהמשך לרצונה זה הצטרפה לפורום המשפחות השכולות.

מוחמד אל-באו
מנהל ניו מדיה
מוחמד אל-באו, מתגורר בחלחול אשר בחברון, נשוי ואב לארבעה ילדים.
מוחמד הצטרף אל פורום המשפחות הישראלי-פלסטיני בשנת 2005, מתוך תחושת שליחות. עם הצטרפותו לפורום ותודות לשליטתו בשפה העברית, החל מוחמד להשתתף במפגשי הדיאלוג של הפורום בבתי ספר ואוניברסיטאות בישראל, כמו גם במפגשי דיאלוג בצד הפלסטיני.
לאורך שנותיו בפורום הנחה מוחמד מספר גדול של קבוצות במסגרת פרויקט הנראטיב, ופעל גם להדרכת חברים פלסטינים נוספים על מנת שיוכלו לערוך מפגשי דיאלוג בשני הצדדים.
החל משנת 2018 מוחמד עובד כאיש צוות בפורום המשפחות השכולות. במסגרת תפקידו אחראי מוחמד על נושא המדיה, ומשמש גם כאחראי על הקשר עם החברים הפלסטינים, על ארגון ותיאום מפגשי דיאלוג בצד הפלסטיני, ועל הפעילות בכלל הפרויקטים הנוגעים לחברים מהצד הפלסטיני.